info@keistadkerk.nl

Hierbij blogs Vanuit de keistadkerk

blog Heel het leven

ZON EN REGEN 2020            

Wij zijn G en G en gaan al jaren naar de zomerconferentie van New Wine. Ooit liepen we een poosje samen op in een kerk, daarna gingen onze wegen uiteen door verhuizing. Maar hoe leuk dat we elkaar daar tegenkwamen. Zo tof als het was elkaar te zien, maar we hadden elk jaar een meningsverschil: de een houd van regen, de ander van zon! daar konden we elkaar heerlijk mee dollen afgelopen jaren. 

Onder ZON EN REGEN volgen en kletsen wij deze week de digitale conferentie https://heelhetleven.new-wine.nl/#thema s door :

 

Zaterdag dag 1

‘ dag zonnetje G,

wat een bijzondere website en bijzonder zo digitaal New Wine te zijn.

En yeah, mijn lievelingstekst, Colossenzen 2 vandaag centraal bij New Wine! Hoe tof dat er ook hier zoveel aandacht is voor de schepping en het grote verhaal van Gods Koninkrijk. God heeft de hele wereld op het oog, ik vermoedde dat al, jij dan. 😀 Mooie aftrap weer van Jan Maarten en de worship van Amanda ook mooi ( decors beetje weinig creatief voor dit thema , maar dat zal een video verhaal zijn 😀)

 Wat mij raakte is dat whole life discipleship.....op zondag en maandag, in t groot en in t klein , is het belangrijk een jezusvolger te zijn en met Hem mee te werken in zijn koninkrijk, dus ook zorgen voor de schepping. Het ALLES uit Colossenzen en de mens uit een stuk, dat spreekt me zo aan! Heel het leven, als compleet, herstel en werkwoord, als de kerk zo een teken , voorproefje en instrument in Gods koninkrijk mag zijn. Uhhhhh, wat hebben we dan nog veel laten liggen he? Wat moeten we nog veel leren!  Denk je niet? Regen G

---------------

Dag 2, hoi zonnetje G,

Wat een fijne spreker hebben jullie gescored! kMis ff wel de grappen bij de vertaling J.

Hoe groot is jouw Jezus? Wat een vraag! Dat is nou precies mijn ontdekking van afgelopen jaren, Hij is groter dan ik kan bedenken!! Deze vraag zet wel echt de context en het centrum neer, zeg. Jezus die de Alpha en Omega is en ALLES er tussen, Hij die ook nog eens alles zal herstellen. Laatste jaren is tot me doorgedrongen dat dat nauwelijks te bevatten is en dat het ook nog een mysterie is omdat Hij ook persoonlijk naar mij kijkt. Er zijn van die momenten dat ik daar echt bij stil sta, en dat is voor mij toch echt vaak in de natuur. Dat lijkt wel mijn spirituele taal te zijn , en ik ontwikkel het enthousiast steeds verderJ. Mooie stuf, lekker kort en krachtig.   Benieuwd naar morgen!

Vanmorgen trouwens dik van de natuur genoten,  bij je om de hoek Klein Boeschoten.

Groet, RegenG

 

Dag 3, hoi zonnetje G,

Ff vooraf, wat hadden wij een geweldige conferentie gehad zeg, zon EN regen! Wat zal het landgoed er groen uitzien! En wat een mooie rijke boodschap weer, thema 3, over ‘ geworteld leven'! Nix geen activisme maar diep theologisch bijbels denken. Alle citaten verwonderen en alles bij elkaar is het die diepe gedachte over hoe je meer vrucht kunt dragen als je diep geworteld bent in Christus, in een gemeenschap en in de Schepping! Het doet me denken aan mijn schilderexpressie het afgelopen jaar, telkens een boom, vaak aan een stroom en met grote wortels…nu weet ik waarom ik dat doe, God is al met mij en dat thema bezig dus. Het is niet zomaar een hype, het is een vibe! Gods Geest waait over de wereld.

Maar Hij is op zoveel plekken met dit thema bezig, ik denk aan hoe corona mensen bewust maakt van hun ecosysteem (je weet wel die onkruidtegels bv), de boswandelingen, en heb je Zomergasten gezien gister?!

De vraag waar ik wel mee op stap ga is tweeledig, hoe wortel ik zelf in Christus? Wat brengt mij dat? En hoe kunnen we als gemeenschap dat voorleven aan onze kids en community, zodat het geen ‘ toeristen of vagebonds' worden?

Heavy stuf!                        Groet Regen G

 

--------------- 

Dag 4, hoi zonnetje G,

Ohhhh wat hou ik toch van korte krachtige preken!! Weer zo-een om lekker zelf dik op door te kauwen! Gister heb ik vooral besteed aan denken over waar Dave vandaag over doorging: wortelen op de plek waar je bent en daar het Koninkrijk zoeken en shalom. Ik zei het al he, heerlijk een gebedswandeling gedaan door buitengebied, maar ook door een  deel van de stad. Wat moet ik lachen altijd dat buitenlandse mensen zo naar buiten komen op een mooie avond en spelen, lachen en connecten met elkaar! Daar moet ik aan denken bij deze preek, ‘wortelen op de plek waar je bent’ . Mooi om observerend biddend rond te lopen, moet je ook eens proberen. Take roots betekent voor mij ook meer en meer dat ik het ecosysteem om me heen ken. Het mooie aan lang op een plek wonen is dat je verandering kunt zien,en dus als dat slechter wordt je er iets aan kunt doen. Shalom brengen is ook zo lekker praktisch uit te voeren met bloemen en groen…het schijnt geluksstofjes los te maken , las ik in 1 van die leuke japanse boeken. Echt een heerlijke bijbelstudie dit!

Wat sprak jou aan?

RegenG

--------------

Hoi zonnetje G, dag 5

Stralend weer vandaag en genieten van mijn bloeiende tuin kan ik heel blij worden van deze laatste talk van Dave. De kerk als geroepene in de wereld om de natuur serieus te nemen. Ik denk dat hij afschuwelijk gelijk heeft dat we in de geschiedenis fout zijn geweest door te heersen over de schepping in plaats van te zorgen ervoor! Griezels , wat een ellende is daarvan gekomen en hoe fors moeten we ons denken en doen niet transformeren om de aarde echt serieus te nemen nu. Hoe gaan we dat doen?! Wat een prachtige stap maakt New Wine nu door het verbinden van christen zijn, kerkzijn aan gaan voor de schepping van Jezus en in de kracht van de Heilige Geest. Het doet mij opleven, er is altijd Hoop op herstel. En zagen we dat juist niet in coronatijd, snel herstel van wateren en luchten. Ik zou zo hopen dat wij voortouw kunnen nemen in liefde voor de natuur, juist om Jezus waar we zo van houden.

Word, world, work….en hoe dan, he. Komen we misschien wel terug bij actie(visme) , plastic rapen, vega, voedsel, maar mij blijft vooral bij dat de verwondering over de schoonheid me wel wil motiveren ( zie praatje verdiepingsstuf) . Kortom, dankend,biddend,  schilderenden vertellend ga ik door met waar ik al mee bezig was, net weer meer bemoedigd en veel meer toegerust dan voor deze week.

Bless you, G

 

Z